home
nieuws
deerhounds
teckels
puppy's
contact
 
 
 
Nederlands English

Deerhounds

  • Rose
  • Saar
  • Cobby
  • Casey

Rolly Rhuna Rose of Dirty Mind (Rose)
Jeugdwinner 2008, Nederlands kamp., Clubkamp. 2011
Geboren 02-12-2007 / Fokker: Koert Hesseling (of Dirty Mind)
Moeder:
Beauty Teri Irater, Nederlands kamp.
Vader:
Dirty Mind Ian Sense of Beauty (Shiloh), Wereldkamp. en Nederlands kamp.

Rose is een fantastische hond. Ze is niet alleen beeldschoon maar heeft ook een geweldig karakter. Zachtaardig en lief maar door niets of niemand uit haar evenwicht te brengen. Rose heeft echter wel een enorme hekel aan de showring. Maar na haar Nederlandse titel is ze daarvan verlost. Ze hoeft alleen nog maar leuke dingen te doen. In 2011 kreeg ze haar eerste nest (3 teven/1 reu). Rose is net als haar moeder voor haar, een geweldige moeder. Ze voedt haar dochter Amai die bij ons is gebleven nog steeds op. Rose is bij Lammert en Koert in Someren opgegroeid met Teckel Lexus. Nu we hier ook Teckels hebben zie je dat duidelijk terug. Vaak tref je haar aan als ze samen met één of beide Teckels lekker ligt te slapen. Rose is bij ons de onbetwiste roedelleider.
Hoe ouder ze wordt hoe mooier lijkt het wel. Ik hoop dat we nog lang van haar mogen genieten.

 


Zaphira Zita Zugar Of Dirty Mind (Saar)       
Geboren 23-11-2014/ Fokker: Koert Hesseling(Of Dirty Mind)
Vader:
Dirty Mind Ian Sense of Beauty, Wereld-. en Nederlands kamp.
Moeder:
Cairnesund's Sugar Pearl

Onze nieuwe schat heeft zich in recordtempo een plaatsje in de roedel maar vooral in ons hart veroverd. Het is een heerlijke knuffelkont zowel naar ons als naar de andere honden.

Ze benadert de grote Deerhounds z\onder vrees maar wel met respect, precies wat de oudere dames verlangen van zo'n jonge blaag. De Teckels is een ander verhaal, daarmee is het de hele dag spelen geblazen waarna de Teckels samen met Saar s'nachts bij elkaar in de mand weer bij tanken voor de volgende dag.

Een heerlijke zonnestraal en uiteraard af en toe een kleine donderstraal!

 

 

Cobby Randis Irater (Cobby)
Geboren 26-06-2009 / Fokker: Eva & Hanka Vobornikova (Irater CZ)
Vader:
Eimhir Dhourak Sense of Beauty, Nederlands kamp.
Moeder:
Grayrory’s Drama

Cobby is als heel klein pupje bij ons komen wonen eind augustus 2009. Ze was toen net 8 weken oud. Jo heeft haar samen met Lammert opgehaald in Tsjechië. We hebben haar meteen meegenomen naar de Jongehondendag van de Deerhoundclub. Het leverde haar de naam Puppie Grootoor op. Want ze had me een flappers toen ze klein was.
Cobby is erg lief en aanhankelijk. Ze richt zich erg op haar baasjes en houdt zich in huis een beetje afzijdig van de rest van de meute. Cobby is echt een gewoontedier. Het duurt even voordat ze aan bijv. een nieuw ligbed gewend is maar als ze het uiteindelijk dan toch ontdekt dan is dat ook meteen “haar” bed en drentelt ze voortdurend rond als een van de andere honden op haar plek ligt. Buiten is Cobby in haar element. Rennen is haar lust en haar leven. Ze draaft met name met Amai en Catou heerlijk door de tuin. Cobby is ons ideale wandel- en fietsmaatje want ze is altijd voor een ommetje te porren.

 

Malda Ros Casey
Geboren 13-04-2015 / Fokker: Jo & Marlies de Waal (Malda Ros)
Vader:
Cunamara’s Miles
Moeder:
Cobby Randis Irater

Casey (uit ons c-nest) heeft een heerlijk blij en zacht karakter. Ze vindt het bv. zalig om op schoot te liggen, wij zijn het gewend maar bezoek verwacht het niet altijd. Maar dat vindt ze totaal geen probleem. Lekker toch, alsof Chewbacca uit Star Wars op je schoot zit. Geheel onbevangen en onverstoorbaar trad ze als pup al alles tegemoet. En dat is nog steeds wat onze Casey typeert. Allemansvriend voor mens en dier (naast mensen zijn vooral Teckels wel erg leuk…).